Български English Türkçe
http://strongimoti.com/
contact
0889 156 259

на цената на един градски разговор
Катедрала
Navy club
Изглед Варна
Спортна зала
Аспарухов Мост

Варна най-добрият град за живеене

Варна спечели за втори път наградата за най-добър град за живеене на вестник "24 часа" и „Дарик радио".Организаторите обявиха, че класирането представя по-скоро субективни критерии, а не е толкова състезание между кметовете на отделните градове.

Организаторите обявиха, че класирането представя по-скоро субективни критерии, а не е толкова състезание между кметовете на отделните градове.

В рамките на изследването влизат 40 града, които са оценявани по 44 критерия, на фона на 35 града и 40 критерия през изминалата година. Четири допълнителни критерия са били добавени през тази година, които отразяват реалното състояние на градовете.

Класацията е направена от хората, живеещи в градовете, които ги познават изключително добре и е подреждане за начина на живот. Градът се избира от хората въз основа на това дали може да се прави бизнес, дали има работа за населението, както и дали може да се живее добре, коментира Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

Сред критериите влизат такива като повече слънчеви дни, отлични места за пиене на кафе, чувство за хумор на жителите и др., които могат да надделеят за оценка и да съдействат за изкачване по-нагоре на съответния град.

Кметовете на градовете възприемат класацията като състезание между тях, едно благородно такова, което определено има положителен ефект, според Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството, патрон на инициативата. Той приветства тази класация, като заяви, че се надява и в бъдеще да бъде правена.

Напълно логично, София спечели наградата за бизнес град. Това е напълно естествено - на фона на това, че 70% от инвестициите в страната са насечени към столицата, коментира кметът на града Бойко Борисов, след като прие наградата.

Той си пожела повече от инвестициите да бъдат пренасочвани към останалите градове, за да се реши проблемът с пренаселването на столицата и затрудненията, които предизвиква то за инфраструктурата.

Само през вчерашния ден от автомагистралата от Варна към София са влезли около 300 000 автомобила, което, само по себе си, е красноречиво, коментира кметът Борисов.

Между 40 и 80 хил. души идват всяка година да живеят в София, което се предопределя и от факта, че тя е бизнесцентър на страната. Само немските инвестиции в столицата през тази година възлизат на 1.5 млрд. лв., допълни Борисов.

Тази година бяха добавени още три номинации - за най-зелен, за най-красив и най-културен град за живеене. Тетевен спечели наградата за най-зелен град, за най-красив бе определен Велико Търново, а за най-културния град - Пловдив. Profit.bg

Чужди инвеститори пак поглеждат към България за сделки 09-01-2018

Към България гледат чужди инвеститори и сделки се сключват или сега започват. Оптимистичното обобщение беше направено от чуждестранни и български фонд мениджъри, анализатори, адвокати, консултанти, банкери на конференцията на "Капитал" "Сделки и инвеститори". В региона и страната вече се усещат огромните количества финансов ресурс по света и макар да няма бум заради малкия размер на местния пазар, активност като сегашната не е наблюдавана вече 10 години. Добрата новина е, че сделки има във всякакви сектори, а купувачи вече не са само местни групи, а стратегически и финансови чужди инвеститори. И продавачите отново са в силна позиция по отношение на цена и условия, защото имат по няколко кандидата. Прочети още

Кои са най-големите: сделки, нови фабрики, строежи, хотели, поръчки 09-01-2018

Макар и без бум 2017 г. беше добра година за икономиката и компаниите в България. Рекорди в сделките и новите фабрики нямаше, но те очертаха нови тенденции. Първо, вложения правят не само местни групи, които доминираха годините след кризата, но има и чуждестранни инвеститори. Второ, заради недостига за персонал в досега любимите зони София и Пловдив адресът на новите фабрики се премества към средно големи градове. Оживлението в имотите доведе до строителство на нови офиси и жилища, особено в София. А фондове от ЮАР масирано изкупиха големи молове в страната. Прочети още

100 000 българи се издържат от наеми 17-05-2016

Все повече българи декларират все по-солидни доходи от наем. Това показват данните на приходната агенция след края на данъчната кампания, цитирани от bTV. 100 хил. българи обявяват пред държавата, че се издържат от наеми. Броят на българите, които са декларирали такъв доход пък се е увеличил с 6000 за година. В тази данъчна кампания наемодатели са декларирани 418 млн. лева доход от наем. Прочети още

Разкошните метростанции на Москва 17-05-2016

Величествена архитектурна красота посреща гостите на Москва в метростанциите на руската столица. Техният разкош е уловен от фотографа David Burdeny в неговата фотосерия A Bright Future: New Works from Russia. Историята на тези впечатляващи обществени спирки е не по-малко интересна. Те са проектирани през 30-те години на миналия век от най-прочутите руски архитекти. Йосиф Сталин разпорежда тяхното изграждане като “дворци за хората”, които едновременно могат да служат като бомбоубежища. Прочети още